CASSÀ TOT L'ANY

Festival Càntut

Al festival hi participen artistes de diferents estils i tècniques, que parteixen de les arrels populars i els cançoners tradicionals per reinventar-los.
Activitats relacionades
Solfejant
SOLFEJANT. Música a la fresca, espectacles i concerts de grups musicals locals i internacionals.
Nit dels Músics
NIT DELS MÚSICS. Té lloc al marc de la Festa Major i tradicionalment que es fa a la plaça de la Coma, el cor de Cassà.
Image
El festival Càntut forma part del projecte del mateix nom, que va néixer l'any 2012 per recollir i difondre el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines. Aquest projecte presenta tres vessants: el cançoner, amb més d'un miler de cançons amoroses, picaresques, infantils, religioses o històriques recollides per caçadors de cançons i cantades per persones grans; el festival, que se celebra a Cassà amb l'objectiu de fer viure aquests repertoris, i les produccions, amb projectes amb vida pròpia que enllacen la tradició oral amb l'actualitat.

El festival se celebra durant la tardor a diversos espais oberts i tancats de la vila de Cassà. Hi participen artistes de diferents estils i tècniques, que parteixen de les arrels populars i els cançoners tradicionals per reinventar-los i oferir-los al públic del festival. És una celebració que enllaça directament amb la tradició musical de la vila i que té una acollida molt càlida entre el públic.


Podreu trobar més informació sobre el Càntut a www.cantut.cat.

Image
Image
© Cassà Destapa els Sentits