Patrimoni arquitectònic

Edificis d'influència modernista

La història de Cassà de la Selva està estretament lligada a la indústria surera iniciada al municipi al segle XVIII. El desenvolupament i la riquesa que aquesta indústria va aportar a la vila va dur molts dels propietaris a construir cases, fàbriques i altres edificis en què l’element estètic tenia una gran importància. La majoria d’aquests edificis combinen diferents estils que beuen de les darreres tendències del moment, especialment del Modernisme de final del segle XIX i principi del XX.

Alguns dels edificis més emblemàtics són Can Nadal, que alberga actualment l’Ajuntament de Cassà; la Fàbrica del Gas, que fabricava i subministrava gas acetilè per a l'enllumenat públic del municipi; les cases del carrer Ample; Can Trinxeria, amb escultures d’Enric Clarasó i que és un equipament municipal; el Centre Recreatiu, gran espai d’oci i de tertúlia fins al dia d’avui; Can Serra, o la Sala Galà.

La millor manera de descobrir tot aquest patrimoni amb clares influències del Modernisme i altres elements d’interès de la vila és seguint la Ruta del suro a la vila de Cassà de la Selva, que ressegueix la influència que la indústria del suro ha tingut en el patrimoni arquitectònic de la vila.

Image

Cassà Medieval i Modern

Els orígens de Cassà de la Selva se situen en plena edat mitjana, en concret al segle X, quan ja apareix en diversos documents.
Image

Tren Petit

L’arribada del tren a Cassà l’any 1892 va significar una revolució per al municipi. La línia unia Girona amb el port de Sant Feliu de Guíxols.
Image

Centre Cultural Sala Galà

Equipament polivalent que acull la Biblioteca Municipal, l’Escola de Música i l’Escola d’Art Josep Lloveras.
Image
Image
© Cassà Destapa els Sentits